Jaguar Jacob Schaap
 

Laat uw Jaguar op tijd keuren in Lelystad

Maak een APK-afspraak

APK

 

Het is belangrijk om uw Jaguar elk jaar langs te brengen voor een APK keuring. De Algemene Periodieke Keuring is een jaarlijks terugkerende check voor alle personenauto’s. Tijdens de APK beoordeelt een gespecialiseerde keurmeester uw auto op het gebied van verkeersveiligheid, milieu en registratie.

De APK is bedoeld om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan door onveilige auto’s. Je wilt natuurlijk veilig de weg op. Werken uw remmen nog zoals het hoort? Wat is de staat van uw autobanden? Werken alle technische onderdelen nog naar behoren? En voldoet uw Jaguar nog aan alle milieueisen?

 

Wat is de APK?

 

De APK: u ontkomt er niet aan als autobezitter. Deze jaarlijkse keuring geeft aan of uw Jaguar nog aan de gestelde milieu- en veiligheidseisen voldoet. De APK wordt uitgevoerd om te kijken of uw auto voldoet aan de normen voor verkeersveiligheid en milieubelasting. Hierbij wordt bijvoorbeeld de motor gecontroleerd en wordt gekeken naar de staat van het remsysteem en verlichting. Eigenlijk alle zaken die een grote invloed hebben op de veiligheid van uw Jaguar. Om het milieu niet te veel te belasten wordt ook de samenstelling van de uitlaatgassen gemeten.

 

De APK Keuring: wanneer?

 

 Personenauto’s die op een benzine- of elektromotor rijden moeten de eerste APK na vier jaar laten doen. Als je auto APK-plichtig is dan mag je er niet mee rijden zonder geldige APK. Als je dit wel doet, riskeer je een boete van de Dienst Wegverkeer (RDW) of de politie. Zes weken voor de apk vervaldatum ontvangt u een herinneringsbrief van de RDW. De APK keuring moet op of voor de uiterste vervaldatum plaatsvinden. Wees dus op tijd met het maken van en afspraak voor uw Jaguar.

 

APK MET ONDERHOUD 

 

De meeste mensen kiezen ervoor om de APK in combinatie met een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Hierdoor gaat uw auto in topconditie de keuring in en komt u niet voor verrassingen te staan. U kunt een APK door onze specialisten bij Jaguar Jacob Schaap in Lelystad laten doen. Het voordeel voor u is dat wij de keuringskosten voor rekening nemen. U betaalt alleen de kosten voor het afmelden en de viergasmeting (bij benzine motoren) of roetmeting (bij dieselmotoren).


 

Maak een APK afspraak voor uw jaguar